Haba spellen staan al jaren bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige houten spellen. Het speelgoed van Haba is al vele generaties een begrip. Bij spellenrijk.nl hebben ze dan ook een ruim aanbod Haba spellen voor uw kind! Door de hoge speelwaarde, afgestemd op de leeftijd van het kind, zorgt het spel gegarandeerd voor veel plezier. De Haba spellen worden grotendeels geproduceerd in Duitsland en het hout is afkomstig uit duurzaam bosheer. Een goede verantwoorde keuze dus.

Haba spellen voor uw kind

Een spelletje spelen met uw dochter, zoon, kleinkind of neefje is hartstikke leuk, leerzaam en natuurlijk gezellig. Waar de meeste populaire spellen voor kleine kinderen nog vaak te moeilijk zijn voor kleine kinderen om te begrijpen en te spelen, bieden de Haba spellen een perfect geschikt aternatief. Ze hebben voor elke jonge leeftijd speelgoed.

  • Voor de allerkleinsten is de reeks Haba mijn eerste spellen ontworpen. Zoals de naam al zegt zijn deze Haba spellen ontwikkelt voor de allerkleinsten. Haba is vrij uniek in dit segment, aangezien er voor de hele jonge leeftijden niet veel kwalitatieve spellen op de markt zijn. Aanraders van deze categorie zijn: Eerste boomgaard, Mijn eerste spelletjesdoos, Bubbelneus en het memory spel: de Brandweer
  • Haba spellen voor 2-jarigen. Deze Haba spellen zijn grondig getest op kinderen van deze leeftijd, zodat deze kinderen een goede speelervaring beleven. Leuke haba spellen van deze editie zijn, Eerste Boomgaard, Berenhonger, Visjes Vangen en Bubbelneus
  • Haba spellen voor 3-jarigen. Voor kinderen van drie jaar zijn er meer spellen met uitdagende spellen die goed getest zijn in deze leeftijdscategorie. De echte toppers in deze categorie zijn, Boomgaard, Eenhoorn, Flonkerglans, Kleine Boomgaard en Boomgaardje
  • Haba spellen voor 4-jarigen. Zoek je mooie Haba spellen voor een kind van vier? Mooie spellen hiervoor zijn onder andere: Dier op dier, Prinses Toverfee en Hamsterbende. De hoogwaardige kwaliteit van de Haba spellen zorgt voor veel plezier, elke keer weer. 

De functie van spelen 

Spelen helpt in de ontwikkeling van lichaamshouding, motoriek, zintuigen, taal, denken en voor de sociale omgang. Spelen neemt een belangrijke rol in, in de persoonlijkheidsontwikkeling van een kind. Het heeft invloed op de ontwikkeling op het intellectuele vlak, het sociale vlak en ook op een emotioneel vlak. Het kind leert er door na te denken over dingen, leert vooruit denken en leer plannen. Het leert onder andere zijn/ haar problemen op te lossen en hoe van alles werkt. Door knutselen en bouwen met constructiemateriaal et cetera wordt de ontwikkeling van de fijne motoriek gestimuleerd. Ook krijgt het kind door spel inzicht in zijn eigen emoties maar ook in die van anderen. Spel kan kinderen ook helpen om te leren omgaan met angsten, omdat het toch niet echt is. Als uw kind bijvoorbeeld bang is voor Vissen kunnen jullie voorzichtig het spel Visjes vangen proberen. Zo komt uw kind over zijn of haar angsten heen en dat is natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid. 

Door te spelen bereiken kinderen dat ze actief, vindingrijk, creatief, probleemoplossend, gevoelig voor inbreng van anderen bewust van het eigen kunnen worden. Kinderen leren hiermee om na te denken en om vooruit te denken. Verras dus nu uw kind met Haba spellen en stimuleer hiermee meteen de persoonlijke ontwikkelingen van uw kind!